Hozzávalók:
- - 5 tojás
- - 40 dkg porcukor
- - 1 dl étolaj
- - 1 dl langyos víz
- - 20 dkg liszt
- - 1 csomag sütőpor
- - 1 kg megtisztított alma
- - 2 evőkanál kakaópor
- - 2 csomag vanília ízű pudingpor
- - 0.5 liter tej
- - tortabevonó
- - 30 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tészta:
A tojások sárgáját 20 dkg porcukorral, olajjal és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, a sütőport és a tojások fehérjéből felvert habot. A tepsit alufóliával kibéleljük és vékonyan beleszeleteljük az 1 kg almát. (Érdemes megpucolni az almát és gyalulóval szeletelni,mert úgy jó vékony lesz.) A tészta felét ráöntjük a legyalult almákra, a másik feléhez pedig hozzákeverünk 2 evőkanál kakaót és a sárga tésztára öntjük (akár összevissza). Előmelegített sütőben nagyon lassú tűznél sütjük. Ha megsült és kihült, akkor kiborítjuk egy tálcára. A fóliát óvatosan eltávolítjuk a tetejéről és krémmel vomjuk be.
A krém:
A 2 csomag pudingot felfőzzük a 0.5 liter tejjel és kihűtjük. A 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük és összekeverjük a kihűlt pudinggal. Ezután a tészta tetejére tesszük és egyenletesen széthúzzuk. A sütemény tetejére 5 dkg margarinból és a tortabevonóból megolvasztott és összekevert csokimázat teszünk.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek